Home

 

 Bestrijding van de eikenprocessierups

 

Is de eikenprocessierups eenmaal aanwezig in uw eikenboom dan kunt u kiezen tussen plukken of wegzuigen van de nesten. 

Het meest effectief is echter om preventief te spuiten met een biologisch preparaat om te voorkomen dat de eikenprocessierups zich snel drastisch vermeerdert.

 

 Preventieve bestrijding 

 

De eikenprocessierups is te bestrijden met een biologisch bestrijdingsmiddel.

Het middel kan in het voorjaar (maanden april-mei) op het blad van de bomen gespoten worden. Een rups die van het blad eet wordt geïnfecteerd met een bacterie. Het beestje stopt daardoor met eten en gaat binnen twee tot vijf dagen dood. Hoe kleiner de rups is hoe effectiever het middel. De producent van het biologische middel garandeert dat het middel onschadelijk is voor de natuurlijke vijanden van de rups.

 

Met het bestrijden van de eikenprocessierups kan dus het beste al in het voorjaar gestart worden. Zodra de bladeren aan de bomen komen kunt u beginnen met het preventief behandelen van de bomen. Hierdoor zult u in de zomermaanden vrijwel geen overlast ervaren.

 

Pro6 Rupsbestrijding is gespecialiseerd in kleinschalige bestrijding op moeilijk toegankelijke plaatsen.

Het inschakelen van een groot bedrijf kost u al snel enkele honderden euro´s. 

Wij adviseren en ondersteunen u tegen een laag tarief. Prijsindicatie: vanaf € 75,00 afhankelijk van de reisafstand en het aantal te behandelen bomen.

 

Wilt U de overlast tot een minimum beperken schrijf dan nu reeds in, dan bent u straks verzekerd van een tijdige bestrijding. Klik hier om u nu reeds vrijblijvend aan te melden.

 

In het geval dat bestrijding plaats dient te vinden in een particuliere tuin verklaart opdrachtgever door het geven van de opdracht tot bestrijden van de eikenprocessierups d.m.v. verneveling van het biologisch bestrijdingsmiddel XenTari WG dat zijn tuin vanaf het verstrekken van de opdracht tot 24 uur na de bestrijding vrij en openbaar toegankelijk is voor eenieder en aangeduid kan worden als openbaar groen.   

 

 

 Garantieregeling 

 

Wij bieden garantie op onze werkzaamheden onder de volgende voorwaarden:

De factuur is voldaan binnen de betalingstermijn van 14 dagen.

Al uw eikenbomen zijn op hetzelfde moment door ons behandeld.

Er heeft zich geen tweede cyclus van rupsen gevormd in hetzelfde jaar.

De garantieregeling bevat de volgende stappen:

1. Behandeling wordt herhaald.

2. Ontstane nesten worden tot een hoogte van maximaal 8 meter verwijderd.

3. We komen slechts eenmaal nesten verwijderen.

 

Home